"> Coroana Dentara | Punte Dentara | Coroana provizorie | Dentist - Cabinet stomatologic sector 3

09. Protetica fixa

Dentcadra Smile

Protetica fixa este ramura medicinei dentare care se ocupa cu refacerea sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti de pe arcada, ce si-au pierdut capacitatea functionala sau au fost pierduti complet de pe arcada, prin extractie.

Cele mai intalnite lucrari protetice fixe sunt: coroanele dentare (metal-ceramice/ ceramica presata Emax/ ceramica presata pe zirconiu), reconstructii corono-radiculare (RCR), punti dentare, fatete, (cu sau fara preparatia dintelui).

Pentru realizarea acestora, este necesara colaborarea stransa intre pacient, medicul dentist si tehnicianul dentar, comunicarea intre acestia fiind cheia pentru un tratament protetic de succes.

 

Protetica fixa presupune mai multe sedinte de tratament, printre care: slefuirea dintelui/dintilor, amprentarea, probarea lucrarii protetice si stabilirea culorii, cimentarea provizorie si cimentarea de lunga durata. De asemenea, de cele mai multe ori, tratamentul protetic este precedat de tratament endodotic (extirparea vitala si obturatie de canal), datorita distructiei coronare prin carie, ce conduce la acoperirea dintelui cu o coroana protetica.

Aleea Cetatuia