"> Albirea dintilor | Estetica Dentara | Dentist - Cabinet stomatologic sector 3

03. Estetica dentara

Albirea dintilor este o metoda moderna, prin care culoarea naturala a dintilor este modificata inspre nuante mai deschise.

  1.  Albirea dintilor in cabinet
    Dentcadra SmileAlbirea dintilor in cabinet se realizeaza cu un gel care contine o substanta de albire, numita peroxid de hidrogen. Acesta se aplica pe  dinti, dupa ce s-a realizat protectia partilor moi si izolarea gingiei, astfel incat gelul de albire sa nu provoace leziuni la acest nivel.Manopera de albire in cabinet dureaza aproxmativ o ora, fiind o metoda rapida si eficienta,cu rezultate spectaculoase, putandu-se obtine o albire cu 2-4 nuante mai deschise decat nuanta naturala.Cu cel putin 24 de ore inainte de albire este necesar detartrajul si pariajul profesional, pentru ca dintii a fie perfect curati in momentul realizarii albirii.Durata mentinerii nuantei obtinute prin albire variaza in functie de obiceiurile alimentare ale fiecarui pacient. Astfel, fumatul, consumul de bauturi colorate (vin rosu, cafea, ceai negru sau verde) pot conduce la o colorare mai rapida. Oricum, albirea dentara nu este recomandata a se efectua mai des de o data pe an.
  2.  Albirea dintilor la domiciliu
    Dentcadra SmilePrin albirea la domiciliu se obtine o modificare graduala a nuantei naturale a dintilor.Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui gel de albire, tot cu peroxid de hidrogen (dar in concentratie mai mica decat cel utilizat pentru albirea in cabinet), in gutiere individualizate, obtinute in laboratorul de tehnica dentara, dupa ce s-au luat amprentele dintilor superiori si inferiori.Pacientul aplica pe dinti seara gutierele cu gelul de albire, lasand sa actoneze pe durata noptii, repetand pana se obtine nuanta dorita.Albirea in gutiere poate fi utilizata si ca metoda adjuvanta de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea in cabinet.

Aleea Cetatuia